Украинские инспекторы проверяют ВС Турции

03.06.2002, 11:05

Соблюдение Турецкой Республикой обязательств по Договору об обычных вооруженных силах в Европе проверяют украинские верификаторы. (укр.)

З 27 травня по 3 червня в Туреччині перебуває інспекційна група регіонального Центру реалізації договорів Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України на чолі з начальником цього Центру полковником Олегом Погібком. До складу групи також увійшов представник збройних сил Румунії полковник Георге Бежан.

Згідно з Договором про звичайні збройні сили у Європі, яким передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями щодо чисельності особового складу, систем озброєння і техніки, українські верифікатори перевіряють дотримання Турецькою Республікою зобов'язань за Договором ЗЗСЄ. Зокрема, здійснюється інспекції трьох із об'явлених об'єктів контролю.

До цього українські верифікатори здійснили у 2002 році 6 інспекцій, а всього з моменту підписання Договору ЗЗСЄ - 282 інспекції на об'єктах контролю держав-учасниць Договору. Пасивна та активна квоти України у 2002 році складають по 22 інспекції.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також