Продолжается подготовка к ротации украинского миротворческого контингента в Сьерра-Леоне

16.07.2002, 10:48

За полгода выполнения заданий миссии ООН в Сьерра-Леоне специалистами-автомобилистами украинского миротворческого контингента было подготовлено 194 водителя с других миротворческих батальонов и передано в аренду 106 грузовых автомобилей. (укр.)

В українському миротворчому контингенті Місії ООН у Сьєрра-Леоне, до складу якого входять 4-й окремий ремонтно-відновлювальний батальйон (ОРВБ) та 20-й окремий вертолітний загін (ОВЗ) Збройних Сил України, триває підготовка до чергової ротації.

514 військовослужбовців українського миротворчого контингенту, які протягом шести місяців, а деякі протягом майже року виконували завдання Місії ООН у цій африканській країні, з нетерпінням чекають повернення до дому.

За час перебування у Сьєрра-Леоне українські миротворці останньої ротації виконували широкий спектр відповідальних завдань. Серед них - забезпечення підготовки та проведення виборів Президента цієї країни, перевезення біженців з Ліберії.

Зокрема, фахівцями навчальної автомобільної роти 4-го ОРВБ, яка повністю укомплектована військовослужбовцями Північного оперативного командування, було підготовлено 194 водія миротворчих контингентів з Непалу, Кенії, Гани, Замбії, Гвинеї, передано в оренду 54 вантажних автомобілів "Урал" та 52 автомобіля "ЗіЛ". Військові автомобілісти цього підрозділу перевезли більше 5000 біженців, здійснювали доставку матеріалів президентської виборчої кампанії у важкодоступні населені пункти, перевозили членів виборчих комісії, а також здійснювали охорону виборчих ділянок.

Щодня наші миротворці перевозять з прикордонних з Ліберією районів близько 500-600 біженців та 8-10 тонн вантажів. На їх обслуговуванні та ремонті знаходиться 256 одиниць техніки, яку передано в лізінг миротворчим контингентам UNAMSIL.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також