Украинские военные инспектируют военные объекты в Греции

27.07.2002, 11:05

Группа украинских верификаторов проводит на территории Греческой Республики инспекцию заявленных объектов по Договору об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

Група українських верифікаторів, до складу якої увійшли представники від Румунії та Болгарії, у Грецькій Республіці проводить інспекції оголошених об'єктів контролю за Договором про звичайні збройні сили у Європі (ЗЗСЄ). Групу українських верифікаторів очолює старший офіцер групи реалізації Договору ЗЗСЄ Центру військового співробітництва і верифікації Генерального штабу ЗС України полковник Олексій Сидоров.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.

Інспекція триватиме до 29 липня і є 14 у 2002 році, яка здійснюється українськими верифікаторами на об'єктах контролю держав-учасниць Договору. "Інспекційний" рік за Договором ЗЗСЄ розпочався 17 березня, а пасивна та активна квоти України у 2002 році складають по 22 інспекції.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також