Новое задание украинских миротворцев в Ливане

30.07.2002, 11:25

Обеспечение деятельности отряда гуманитарного разминирования и верификации - новое задание украинских миротворцев в Ливане. (укр.)

3-й окремий інженерний батальйон (оіб) зі складу ТСООНЛ розпочав виконання нового завдання - забезпечення діяльності загону гуманітарного розмінування та верифікації. Зокрема, у відповідності до меморандуму підписаного між Міністерством оборони України та компанією "Укроборонсервіс" на батальйон покладено тилове, технічне, медичне та інші види забезпечення.

Для особового складу загону відповідними службами 3-го оіб підготовлено житлові та службові приміщення на території батальйону, організовано харчування за нормами ООН, а також надано необхідне майно, інженерні та спеціальні засоби для виконання завдань.

Підрозділ верифікації, загальною чисельністю 75 чоловік, складається із цивільних спеціалістів колишніх військовослужбовців. Більшість з них має досвід бойових дій та виконання миротворчих місій. Зокрема, у загоні 17 спеціалістів, які в період 2000-2001 року вже виконували завдання командування ТСООНЛ у Південному Лівані в складі 3-го оіб.

До відправки у Ліван особовий склад загону готувався на базі Центру розмінування Збройних Сил України у місті Кам'янець-Подільський. Професійну придатність цивільних спеціалістів підтверджено відповідним сертифікатом, який начальник інженерних військ ЗС України генерал-лейтенант Володимир Воробйов вручив кожному саперу.

Передбачається, що під час виконання завдань у Південному Лівані підрозділ буде активно взаємодіяти з 3-м оіб, а оперативно підпорядковуватися командуванню ТСООНЛ. Очолює загін полковник у відставці, колишній начальник Центру підготовки інженерних військ ЗС України Анатолій Боровський.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також