Украинские военные принимают участие в учениях "Бриз-2002"

24.07.2002, 11:32

В Черном море проходят многонациональные учения стран черноморского и средиземноморского регионов "Бриз-2002", в которых принимают участие корвет Военно-Морских Сил Украины Украины "Винница". (укр.)

20 липня у Чорному морі, поблизу Болгарії, розпочались багатонаціональні навчання військово-морських сил країн чорноморського та середземноморського регіонів "Бриз-2002".

В маневрах, які проходять в рамках Програми НАТО "Партнерство заради миру", беруть участь біля 30 кораблів і суден та 5 літаків з Болгарії, Іспанії, Італії, Туреччини, України та Франції, а також кораблі 6-го флоту Військово-Морських Сил США. Військово-Морські Сили ЗС України на навчанні представлятиме корвет "Вінниця".

В ході проведення маневрів військові моряки країн чорноморського та середземноморського регіонів відпрацюють питання взаємодії багатонаціональних сил під час проведення операції з підтримки миру.

Зокрема, сценарієм проведення навчання передбачається здійснення пошуку та "знищення" підводного човна, тактичного маневрування, передачі вантажів на ходу, контролю за судноплавством та ембарго, виконання вправ артилерійських стрільб. Також військові моряки відпрацюють питання пошуково-рятувальних дій з надання допомоги "потерпілому" кораблю, буксирування корабля, супроводження та охорони морських конвоїв з вантажем гуманітарної допомоги, організації універсальної оборони, дії патрульної та корабельної авіації по боротьбі з підводними човнами та надводними суднами.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також