Украинским миротворцам выдадут специальные водительские права

31.07.2002, 11:24

Украинским водителям-миротворцам, которые выполняют задания миссии ООН в Южном Ливане, будут выданы специальные права на вождение автотранспорта в этой стране. (укр.)

29 липня у відповідності до плану підготовки особового складу 3-го окремого інженерного батальйону ЗС України, який виконує завдання місії ООН у Південному Лівані, розпочалися практичні заняття з експлуатації автомобільної техніки в гірських умовах.

Виконання вправ з керування автомобільної техніки організовано у три етапи і проходить в період з 29 до 31 липня, з таким розрахунком, щоб всі 117 водіїв батальйону отримали практичні навички водіння в умовах високогір'я. Ці заняття, як і решта, проводяться перед початком виконання завдань покладених на українських миротворців і мають за мету підготувати особовий склад до дій в реальних умовах цієї країни.

Під час практичних занять здійснюється 50-кілометровий марш. Маршрут руху вибраний такий, що максимально відтворює всі складні елементи гірської дороги, які зустрічаються у Південному Лівані. У відповідності до розпорядження командира батальйону полковника Андрія Знака старшими машин на марш призначені досвідчені офіцери і прапорщики, які виконують миротворчу місію в Лівані вже півроку і набули достатнього досвіду в управлінні автотранспортом.

Водії, які вперше виконують рейс в гірських умовах, ознайомляться з особливостями правил дорожнього руху в Лівані, вимогами відповідних служб контролю ТСООНЛ до обладнання транспортного засобу, швидкості руху та порядку використання знаків і символіки ООН.

В марші беруть участь всі типи транспортних засобів, що використовуються в батальйоні. Кожен водій керує закріпленим за ним автомобілем. За підсумками занять всім, хто успішно виконає вправи буде видане спеціальне свідоцтво, своєрідні водійські права, які є єдиним документом, що надає право керувати автотранспортом на території Республіки Ліван.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також