Началась ротация украинских миротворцев в Сьерра-Леоне

18.07.2002, 11:43

Началась очередная ротация украинского национального миротворческого контингента, который выполняет миротворческие задания в составе Миссии ООН в Сьерра-Леоне. (укр.)

У ніч з 17 на 18 липня з Миколаїва літаком Ту-154 Української авіатранспортної компанії Міністерства оборони України до африканського континенту було доставлено першу групу українських миротворців чергової ротації національного контингенту, що виконує завдання Місії ООН у Сьєрра-Леоне.

З прибуттям українських військових до аеропорту столиці Сьєрра-Леоне -Фрітауну - розпочинаеться перший етап часткової ротації 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону (ОРВБ) та 20-го окремого вертолітного загону (ОВЗ) Збройних Сил України. В ході проведення першого етапу ротації буде замінено 122 військовослужбовця 4-го ОРВБ та 8 вертолітників 20-го ОВЗ.

Протягом наступних етапів ротації, які відбудуться 21, 24 та 27 липня, буде замінено решту - 394 військовослужбовця національного миротворчого контингенту.

Починаючи з грудня 2000 року, 524 військовослужбовця 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону виконують завдання місії ООН у Сьєрра-Леоне. Крім того, Міністерством оборони України для потреб місії ООН в цій країні було передано 220 бронетранспортерів та 266 вантажних автомобілів. До цього часу жодна країна не надавала такої кількості техніки для використання у миротворчих операціях. На африканській землі українські військові обслуговують та ремонтують техніку, яку було надано для Місії, готують екіпажі БТРів та водіїв вантажних автомобілів з миротворчих контингентів інших країн місії ООН, супроводжують гуманітарні вантажі.

У березні 2001 року до національного контингенту у цій країні приєдналися 110 військовослужбовців 20-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України з 4-ма вертольотами Мі-8МТ. На українських військових льотчиків покладені завдання щодо перевезення персоналу Місії ООН, вантажів, медичного транспортування, евакуації поранених, повітряного супроводження переміщення військ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також