Украинские и итальянские военные проводят совместные учения

23.07.2002, 11:32

Впервые в истории Украины на общевойсковом полигоне "Широкий Лан" продолжаются совместные учения аэромобильных подразделений Украины и Италии "Скифия-2002". (укр.)

17 липня на загальновійськовому полігоні "Широкий Лан" Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (Миколаївська область) розпочалися перші в історії спільні україно-італійські навчання "Скіфія-2002".

Країни-учасниці маневрів представлені аеромобільним підрозділом 1-ої аеромобільної дивізії Південного оперативного командування та ротою 5-го батальйону парашутистів "Al Alamein". Загальна кількість військових двох країн складає 240 чоловік.

Спільні маневри, які тривають до 24 липня, будуть присвячені миротворчій тематиці, і проходитимуть в три етапи. Під час навчань українські та італійські військові знайомляться з озброєнням та військовою технікою, зразками парашутів, способами десантування, які використовуються в обох арміях. Крім того, вони відпрацьовують питання взаємодії між десантними підрозділами та проводять польове начання з десантуванням.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також