В учениях "Совместное испытание-2002" примут участие около 3000 военнослужащих

03.07.2002, 10:41

Окончательные вопросы организации и проведения крупномасштабных учений "Совместное испытание-2002" согласуют участники заключительной планирующей конференции, которая проходит во Львове. (укр.)

У Львові розпочала роботу заключна міжнародна конференція з планування навчань в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" "Спільне випробування-2002" ("Кооператив Едвенче Ексчендж-2002").

У брифінгах та спільних засіданнях, які тривають в ході проведення конференції, беруть участь представники 18 країн-учасниць та 6 країн-спостерегачів, що підтвердили свою участь у майбутніх великомасштабних маневрах. Зокрема, Азербайджану, Бельгії, Болгарії, Великобританії, Грузії, Данії, Італії, Люксембургу, Македонії, Молдови, Німеччини, Норвегії, Польщі, Словенії, США, Угорщини, України, Туреччини, Тунісу, Чехії.

Учасники конференції, яка триватиме до 4 липня, остаточно визначили основну мету навчань - вдосконалення взаємосумісності мобільних сил НАТО в Європі та взаємодія штабів національних батальйонів, а також стратегічне завдання маневрів - продемонструвати світові реальні можливості країн-учасниць НАТО в підтримці миру. Учасникам майбутніх навчань була доведена легенда тренувань, яка доопрацьовуватиметься в спеціалізованих секціях. Також під час заходу планується узгодити остаточні питання організації та проведення майбутніх навчань.

Українську військову делегацію на цьому заході очолює начальник управління бойової підготовки Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Олександр Косенко.

За прогнозами, у навчаннях "Спільне випробування-2002", які проходитимуть 2-18 жовтня 2002 року на Яворівському полігоні Західного оперативного командування, візьмуть участь близько 3000 військовослужбовців, з яких майже 1000 - українці. Передбачається, що Збройні Сили України на цих маневрах представлятимуть особовий склад 80-го окремого аеромобільного полку, підрозділи 24-ої механізованої дивізії та армійська авіація Західного оперативного командування.

Особливістю навчань стане активна участь в них організації Червоного Хреста на чолі з Габріеллою Марією Манайло та українськими волонтерами, які будуть вчитись надавати медичну допомогу "постраждалому під час конфліктів населенню".
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також