Учения "Бриз-2002" пройдут с 20 по 29 июля

09.07.2002, 10:44

В конце июля нынешнего года в Черном море состоятся многонациональные учения стран черноморского и средиземноморского регионов "Бриз-2002", в которых примут участие представители Военно-Морских Сил Украины. (укр.)

У Військово-Морських Силах України триває активна підготовка до участі у проведенні багатонаціонального навчання військово-морських сил країн чорноморського та середземноморського регіонів в рамках Програми "Партнерство заради миру" "Бриз-2002".

Передбачається, що в майбутніх маневрах, які проходитимуть у Чорному морі поблизу Болгарії у період з 20 по 29 липня цього року, візьмуть участь біля 30 кораблів і суден та 5 літаків з Болгарії, Іспанії, Італії, Туреччини, України та Франції, а також кораблі 6-го флоту Військово-Морських Сил США. Військово-Морські Сили ЗС України на навчанні представлятиме корвет "Вінниця".

Темою майбутнього навчання традиційно обрано миротворчу тематику. В ході проведення маневрів передбачається відпрацювати питання взаємодії багатонаціональних сил під час проведення операції з підтримки миру.

Зокрема, військові моряки здійснять пошук та "знищення" підводного човна, тактичне маневрування, передачу вантажів на ходу, контроль за судноплавством та ембарго, вправи артилерійських стрільб, а також відпрацюють питання пошуково-рятувальних дій з надання допомоги "потерпілому" кораблю, буксирування корабля, супроводження та охорони морських конвоїв з вантажем гуманітарної допомоги, організації універсальної оборони, дій патрульної та корабельної авіації з боротьби з підводними човнами та надводними суднами.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також