7 августа военным летчикам разрешили подняться в небо

10.08.2002, 11:13

По решению Президента Украины в Военно-Воздушных Силах Вооруженных Сил Украины возобновлены полеты. (укр.)

7 серпня на основі рішення Головнокомандувача Збройних Сил України Президента України відновлено польоти літаків Військово-Повітряних Сил ЗС України. Рішення було прийняте після доповіді Міністра оборони України генерала армії України Володимира Шкідченка про готовність авіаційних частин до проведення льотних змін.

У всіх військових частинах, підпорядкованих Військово-Повітряним Силам ЗС України, на минулому тижні, окрім планових, були проведені додаткові зайняття. Особливу увагу звернено на дотримання заходів безпеки при проведенні польотів, виконанні робіт, обслуговуванні авіаційної, автомобільної та спеціальної техніки.

Вранці 7 липня першими піднялися у повітря курсанти 3-го курсу льотного факультету Харківського інституту Військово-Повітряних Сил ЗС України ім. І. Кожедуба. На навчальній авіабазі, якою командує полковник Іван Сімонов, 14 курсантів виконують вивізні контрольні польоти на навчально-тренувальних літаках Л-39 по колу та в зону на просте пілотування. Майбутні штурмани, на літаку АН-26 виконали польоти по повітряним трасам. До проведення льотних змін підготовлено ще дві навчальні авіаційні бази, де також проходять підготовку курсанти Харківського інституту Військово-Повітряних Сил ЗС України ім. І. Кожедуба.

До кінця тижня заплановано також провести польоти на важких бомбардувальниках Ту-22М3 та фронтових бомбардувальниках Су-24М у військових частинах авіаційної групи оперативного призначення ВПС, які входять до складу Передових сил оборони Збройних Сил України. В інших авіаційних гарнізонах польоти буде проведено згідно з планом бойової підготовки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також