ООН планирует привлекать украинских миротворцев к гуманитарным проектам

12.08.2002, 10:56

Женевский центр разминирования изучает возможность привлечения военных из Украины для реализации гуманитарных проектов. (укр.)

Експерт міжнародного Женевського центру гуманітарного розмінування Адріан Вілкінсон прибув до Лівану з метою вивчення досвіду роботи українських миротворців та можливості їх залучення до проектів з гуманітарного розмінування, дослідження ролі військових в проведенні операцій з гуманітарного розмінування, які реалізуються та фінансуються ООН.

Координатор проекту ознайомиться з діяльністю та завданнями 3-го окремого інженерного батальйону (3оіб), який виконує миротворчу місію у Південному Лівані та загону верифікації компанії Укроборонсервіс. Зокрема, йому буде продемонстровано інженерну техніку розмінування, спеціальне обладнання для здійснення саперних робіт, а також надано інформацію про порядок виявлення та знешкодження всіх типів вибухонебезпечних предметів, що були знайдені у Південному Лівані українцями.

Адріан Вілкінсон матиме також можливість побачити роботу 3-го оіб на реальних мінних полях та виконання верифікаційних завдань спецзагоном Укроборонсервіс.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також