Началась активная фаза пребывания украинских миротворцев в Сьерра-Леоне

13.08.2002, 11:37

Личный состав новой ротации 4 отдельного ремонтно-восстановительного батальона ВС Украины, который выполняет миротворческую миссию под эгидой ООН в Сьерра-Леоне, приступил к выполнению своих обязанностей. (укр.)

Особовий склад нової ротації 4 окремого ремонтно-відновлюваного батальйону ЗС України, який виконує миротворчу місії під егідою ООН у Сьєрра-Леоне, приступив до виконання своїх обов'язків. Таким чином розпочалася активна фаза перебування нашого контингенту в цій далекій африканській країні.

На початку тижня українські миротворці отримали перше завдання від командувача Місії ООН у Сьєрра-Леоне на відправку ремонтних бригад до інших миротворчих контингентів. Українські ремонтники будуть виконувати завдання у найвіддаленіших секторах - зонах відповідальності пакистанців та ганійців, відстань до яких складає від 300 до 530 кілометрів.

7 серпня з населеного пункту Хастінгс - табору українців, в урочистій обстановці до населених пунктів Кайлахун, Койду, Кенема відбули перші 3-и ремонтні бригади у складі 24 військовослужбовців та 6 одиниць техніки. Крім того до складу ремонтних бригад залучено спеціалістів з підготовки командирів БТР, операторів-навідників, водіїв БТР і автомобілів. Люди та техніка до маршу ретельно підготовлені, забезпечені всім необхідним для проживання та роботи в польових умовах. Основним завданням ремонтників визначено обслуговування та ремонт бронетанкової техніки переданої в оренду іншим військовим контингентам.

В підрозділах, які дислокуються в вищезазначених населених пунктах, на правах оренди знаходиться 14 одиниць техніки БТР-70, 30 одиниць БТР-60, 10 одиниць автомобілів ЗІЛ-130. Всього ж до ремонту та обслуговування техніки в миротворчих підрозділах, буде залучено 12 ремонтних бригад, до яких увійдуть майже 50 досвідчених фахівців, серед яких і ті, хто вже має великий практичний досвід роботи у важких кліматичних та соціально-побутових умовах Сьєрра-Леоне.

Нагадаємо, що у 14 миротворчих підрозділах UNAMSIL знаходиться у постійній експлуатації 136 одиниць БТР-60, 49 одиниць БТР-70, 37 одиниць автомобілів ЗІЛ-131 та 34 - Урал 375, 185 одиниць бронетанкового озброєння. Їх технічне обслуговування и поточний ремонт здійснюють 12 виїзних та постійних бригад зі складу роти обслуговування та ремонту БТР, навчальної роти (підготовки спеціалістів на БТР). Ремонтними бригадами постійно використовуються 9 танкоремонтних майстерень та 2 БТР-70 для здійснення технічних обслуговувань.

А всього за період з липня 2001 по червень 2002 року ремонтними бригадами попередньої ротації у надзвичайно важливий період для країни Сьєра-Леоне здійснено 1662 технічних обслуговувань, 759 поточних ремонтів, 25 середніх ремонтів.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також