Украинские миротворцы приступили к своим обязанностям

02.08.2002, 13:19

Состав 4-го отдельного ремонтно-восстановительного батальона (орвб) новой ротации, который выполняет миротворческую миссию в Сьерра-Леоне, приступил к выполнению своих обязанностей. (укр.)

У штабі місії ООН у Сьєра-Леоне відбулася робоча зустріч командира нового українського контингенту полковника Ігоря Стельмаха з заступником командувача військами Місії ООН - Головним військовим спостерігачем генерал-майором Сайєдом Алі (Пакистан). Під час відвертого діалогу відбувся обмін думками щодо загальної соціально-політичної ситуації в регіоні, де виконують завдання українські військові.

Генерал щиро привітав українських миротворців чергової ротації у складі сил UNAMSIL в Сьєрра-Леоне, побажав успіхів у повсякденній миротворчій справі та звернув увагу командира на обстановку, яка склалася на кордоні з Ліберією, де продовжуються збройні сутички між урядовими військами Президента Ч. Тейлора та антиурядового повстанського руху LURD (Ліберійці об'єднані для примирення та демократії). Також було обговорено завдання батальйону, які поки що залишаються без змін, та обговорено проблемні питання, вирішення яких залежить від командувача Місії.

У свою чергу полковник Ігор Стельмах доповів про готовність нового складу 4-го орвб до виконання миротворчої місії у повному обсязі. Вже сформовані виїзні ремонтні бригади, фахівці з підготовки водіїв. Налагоджені питання тилового забезпечення їх життєдіяльності в польових умовах.

Наступного дня командир українського миротворчого контингенту розпочав знайомство з секторами миротворчих сил з поїздки до 5-го сектору - зони відповідальності пакистанців та 4-го сектору, де виконують миротворчу місію військовослужбовці з Бангладеш. Це найчисельніші військові контингенти, які представлені на африканському континенті. Загальна кількість особового складу складає майже 9000. А всього в цьому регіоні своє військо презентує 12 миротворчих контингентів загальною кількістю 17397 військовослужбовців.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також