В Ивано-Франковске проходит фестиваль "Рождество в Карпатах"

13.01.2003, 18:56

13 и 14 января проходит международный фестиваль "Рождество в Карпатах", который основан Ивано-Франковской областной государственной администрацией с целью возрождения, распространения и развития украинской культуры и туризма, национальных традиций, обычаев и обрядов, укрепления международных и межрегиональных связей. (укр.)

В його програмі - виступи творчих колективів з концертними програмами в районах і містах області, виступи на майданах міст Гуцульського ансамблю пісні і танцю та Камерного оркестру, Івано-Франківського муніципального камерного хору "Галицькі передзвони", Івана Поповича, Михайла Криженя.

Телерадіоорганізації, студії, авторські колективи, окремі автори - виробники власної телепродукції з України і чотирьох зарубіжних держав подали на телефестиваль понад тридцять конкурсних фільмів на тему "Свята зимового календаря".

Мови фестивалю - українська, російська, англійська, німецька.

До журі фестивалю запрошені авторитетні фахівці в галузях культури, телебачення, радіомовлення.

Групу режисерів-постановників очолює: О. Биструшкін - народний артист України, начальник головного управління культури Київської міської державної адміністрації.

Усі телевізійні програми фестивалю будуть транслюватися на Івано-Франківському обласному телебаченні "Галичина". Кожен з учасників фестивалю за бажанням може ознайомитися з конкурсними роботами.

Фестиваль передбачає нагороди в номінаціях: "За краще художнє розкриття теми"; "За оригінальність і самобутність сюжету"; "За кращу журналістську роботу"; "За кращу режисерську роботу", "За кращу операторську роботу".

Переможців нагородять спеціальними призами: "За любов і відданість рідному краєві" - від голови Івано-Франківської облдержадміністрації М. Вишиванка, "За внесок у збереження національних традицій" - від голови Івано-Франківської обласної ради В. Бруса, "За майстерне володіння мовою" - від Спілки журналістів України.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також