Состоялось заседание коллегии Министерства обороны Украины

25.01.2003, 13:19

Анализу состояния подготовки авиационных частей Объединенных сил быстрого реагирования Вооруженных Сил Украины и мерам по дальнейшему наращиванию уровня их боеготовности было посвящено расширенное заседание коллегии Министерства обороны Украины. (укр.)

23 січня відбулося розширене засідання колегії Міністерства оборони України.

У засіданні взяли участь Міністр оборони України генерал армії України Володимир Шкідченко, голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони Георгій Крючков, народні депутати України, керівний склад Міністерства оборони та Генерального штабу, видів та оперативних командувань Збройних Сил України, начальники управлінь Центрального апарату Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, командувачі об'єднань, керівники установ та вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України, інші посадові особи.

В ході засідання учасниками колегії було розглянуто питання "Про стан підготовки авіаційних частин Об'єднаних сил швидкого реагування Збройних Сил України та заходи щодо подальшого нарощування рівня їх боєздатності" та "Про стан виконання Галузевої угоди між Міністерством оборони України та Центральним комітетом Всеукраїнської профспілки працівників Збройних Сил України у 2002 році та укладення нової Галузевої угоди на 2003-2007 роки".

По першому питанню перед присутніми із доповідями виступили начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Затинайко, Головнокомандувач Військово-Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Ярослав Скалько, Головнокомандувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Петро Шуляк, Головнокомандувач Військ Протиповітряної оборони ЗС України генерал-лейтенант Анатолій Торопчин, Головнокомандувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Михайло Єжель, начальник Озброєння ЗС України генерал-полковник Олександр Стеценко та начальник Тилу ЗС України генерал-полковник Віктор Колотов. В ході доповідей було проаналізовано реальний стан та причини не повного виконання попередніх завдань, уточнено шляхи реалізації прийнятих рішень.

Стосовно першого питання колегія Міністерства оборони України визначила, що основним напрямком підготовки авіаційних частин Об'єднаних сил швидкого реагування ЗС України є планове, поетапне нарощування їх боєздатності у відповідності до фінансово-економічних можливостей держави і створення повітряного компоненту, спроможного у взаємодії із сухопутним та морським компонентами Об'єднаних сил швидкого реагування виконати завдання за призначенням.

Підводячи підсумки розгляду першого питання Міністр оборони України генерал армії України Володимир Шкідченко зазначив, що основні зусилля необхідно зосередити на виконанні практичних завдань. При цьому він наголосив, що необхідно враховувати можливості по їх реалізації відповідно до рішень Верховної Ради України, зокрема, щодо бюджетних асигнувань на 2003 рік.

Заслухавши та обговоривши доповіді першого заступника Державного секретаря Міністерства оборони України Івана Біжана та голови Центрального комітету Всеукраїнської профспілки працівників Збройних Сил України Дмитра Мірошниченка, колегія Міністерства оборони України спільно з президією ЦК Всеукраїнської профспілки працівників ЗС України констатували, що у 2002 році обидві сторони проводили змістовну роботу щодо виконання зобов'язань Галузевої угоди з метою успішної реалізації завдань Державної програми реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2005 року.

Не зважаючи на спад обсягів виробництва, переважна більшість державних підприємств Міністерства оборони України працювала у минулому році прибутково. Але на сьогодні виникла необхідність розроблення довгострокових соціально-орієнтованих програм і планів з метою подальшого удосконалення спільної діяльності військового відомства та ЦК Всеукраїнської профспілки працівників ЗС України.

З метою належного регулювання виробничих та соціально-економічних відносин, забезпечення соціально-трудових прав та гарантій працівників ЗС України у 2003 році Колегія Міністерства оборони України та президія ЦК Всеукраїнської профспілки працівників ЗС України підписали Галузеву угоду на 2003-2007 роки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також