Тыловым обеспечением миротворцев в Сьерра-Леоне займется украинский контингент

27.01.2003, 11:16

Решением штаб-квартиры Миссии ООН в Сьерра-Леоне тыловое обеспечение всех миротворческих подразделений в этой африканской стране возложено на военных национального миротворческого контингента Вооруженных Сил Украины. (укр.)

У штаб-квартирі Місії ООН у Сьєрра-Леоне відбулася плануюча конференція з питань тилового забезпечення. У конференції взяли участь військове керівництво Місії ООН, представники тилових підрозділів миротворчих контингентів, серед яких і фахівці тилу 4-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС України.

Основною метою конференції було обговорення питань передачі повноважень з тилового забезпечення Місії ООН іншому контингенту у зв'язку із скороченням та виводом Бангладешського тилового підрозділу, який раніше виконував ці завдання.

Зважаючи на достатньо високий авторитет та професійний рівень українських водіїв і фахівців тилу, керівництвом UNAMSIL було прийнято рішення покласти завдання з тилового забезпечення на український національний контингент.

Після прийняття відповідного рішення сторони погодили питання щодо транспортного забезпечення доставки до миротворчих підрозділів палива та паливно-мастильних матеріалів, а також продуктів харчування. Було також досягнуто домовленості, що постачання рідкого гасу, палива та паливо-мастильних матеріалів здійснюватиметься українськими фахівцями, а продовольства - військовими пакистанського миротворчого контингенту. Серед іншого, на українських фахівців також покладено завдання щодо забезпечення роботи автозаправної станції UNAMSIL, що знаходиться у населеному пункті Хейстінгс.

По закінченні конференції начальник Тилу Місії ООН висловив упевненість у професійних здібностях українських військових й побажав успіхів у новій для українців справі.

Після проведення конференції в українському контингенті розпочалася підготовка до виконання нових завдань Місії ООН. Заступником командира батальйону з тилу підполковником Вадимом Козловцем проводиться відбір кращих водіїв та окремих фахівців із тилового підрозділу. За короткий термін з ними буде проведено додаткові заняття з водіння паливозаправників, вивчення обладнання та основних вузлів агрегатів нової техніки. На протязі декількох тижнів військові водії з Бангладеш ознайомлять українських транспортників із маршрутами руху та особливостями доріг у віддалених районах країни. Усі наших фахівці, яких буде задіяно у транспортних операціях та на автозаправних станціях, будуть ознайомлені представниками тилу Місії ООН із веденням технічної документації та оформленням звітів про використання ПММ.

Під час навчання чималу увагу буде зосереджено на вивченні англійської мови, зокрема, термінології з технічних питань. Після проведення мовного курсу навчання фахівцями з тилового відділу Місії ООН будуть прийняті заліки.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також