Подведение итогов

30.01.2003, 10:55

За восемь лет деятельности специалистами Национального координационного центра адаптации военнослужащих, уволенных в запас или в отставку, и конверсии бывших военных объектов оказана помощь более чем 15000 уволенным военнослужащим и членам их семей. (укр.)

30 січня в приміщенні Національного координаційного центру адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів при Кабінеті Міністрів України відбудеться підбиття підсумків діяльності цієї установи за 2002 рік.

На порядку денному розглядатимуться питання конверсії військових об'єктів у минулому році, реалізації програми адаптації та забезпечення житлом військовослужбовців, звільнених у запас.

Передбачається, що у заході візьмуть участь народні депутати України, заступник Державного секретаря Міністерства оборони України, представники Ради національної безпеки та оборони України, Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України, інших державних установ та громадських організацій.

Національний координаційний центр адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів при Кабінеті Міністрів України (НКЦ) було утворено у 1996 році.

Фахівцями НКЦ за підтримки державних установ та громадських організацій було розроблено та впроваджено низку програм. Зокрема, Програму соціальної і професійної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, на період до 2005 року, Програму забезпечення житлом військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, Програму конверсії колишніх військових об'єктів на період реформування Збройних Сил та інших військових формувань України.

Національним координаційним центром адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, та конверсії колишніх військових об'єктів при Кабінеті Міністрів України створено 12 регіональних центрів працевлаштування, 3 міжрегіональних освітніх центри та 19 державних підприємств. Фахівцями НКЦ надано допомогу понад 15 тисячам звільнених військовослужбовців та членам їхніх сімей, близько 12 тисяч чоловік отримали допомогу у працевлаштуванні. За допомогою НКЦ звільненими офіцерами створено близько 250 державних, виробничих та комерційних структур, у складі яких створено понад тисячу робочих місць.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також