В Украине создается Реестр производителей и распространителей ПО

29.01.2003, 16:25

Государственный департамент интеллектуальной собственности Министерства образования и науки Украины создает информационно-справочную систему по вопросам распространения и использования лицензирования программного обеспечения. (укр.)

З 1 березня цього року Держдепартамент інтелектуальної власності розпочне ведення Реєстру виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення, а також видачу свідоцтв встановленого зразка для суб'єктів господарської діяльності, внесених до нього.

Створення Реєстру дозволить найбільш ефективним шляхом охороняти права власників та їх правонаступників, пов'язаних з створенням та використанням комп'ютерних програм та бази даних, мати достовірні статистичні дані щодо створення та використання об'єктів авторського права. Реєстр також забезпечить прозорість процедур закупівлі товарів, робіт та послуг.

На разі створюється інформаційна-довідкова система, де можна буде здобути будь-яку інформацію з питань розповсюдження та використання ліцензійного програмного забезпечення.

Поки що система працює в інтерактивному режимі, свої запитання можна розміщувати на сайті Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг http://www.ip-centr.kiev.ua.
По материалам пресс-релиза Министерства образования и науки Украины.

Читайте також