Состоялись украино-словенские консультации по вопросам визового режима

30.10.2003, 11:55

28-29 октября в г. Любляна (Словения) состоялись консультации по консульским вопросам между делегациями Департаментов консульской службы МИД Украины и МИД Республики Словения. (укр.)

Делегацію ДКС МЗС України очолював директор ДКС М. Маймескул, словенську делегацію - керівник Департаменту Консульської Служби МЗС РС В. Валенчіч-Пелікан.

У ході консультацій було обговорено ситуацію після запровадження Угорщиною візового режиму для громадян України (громадяни України отримували словенські візи, як правило, в Будапешті). Словенська сторона запевнила, що українські громадяни зможуть отримувати словенські візи в будь-якій країні до відкриття консульської установи Словенії в Києві. Крім того, з метою мінімізації наслідків введення візового режиму Угорщиною словенська сторона пообіцяла запровадити видачу віз громадянам України, як правило, протягом одного дня терміном до 1 року (перевізникам до 6 місяців, представникам ділових кіл - до 1 року).

Сторони обговорили питання розширення договірно-правової бази двосторонніх консульських відносин, зокрема, перспективи підписання двосторонньої Консульської конвенції.

В рамках проведення зазначених консультацій відбулася зустріч української делегації з генеральним секретарем МЗС РС Р. Штрукелем.

За підсумками консультацій було підписано Протокол.

Сторони дійшли згоди щодо проведення чергового раунду двосторонніх україно-словенських консультацій з консульсько-правових питань у 2004 році у м. Київ.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також