Депутатам предлагают принять законопроект о своевременной выплате зарплаты

10.11.2003, 11:13

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам социальной политики и труда рекомендовал парламенту принять за основу в первом чтении проект закона о внесении изменений в некоторые законы Украины по обеспечению своевременной выплаты заработной платы. (укр.)

Цей проект закону внесений народними депутатами С. Гуренком, А. Александровською.

Законопроектом пропонується в частині третій ст. 15 Закону України "Про оплату праці", якою визначено, що "оплата праці працівників підприємства здійснюється в першочерговому порядку після сплати обов'язкових платежів", записати, що "оплата праці працівників підприємства здійснюється в першочерговому порядку до сплати обов'язкових платежів".

Автори також пропонують доповнити ст. 1 Закону України "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна". Зокрема, пропонується поновити звернення стягнення на майно боржника за рішеннями, що підлягають виконанню Державною виконавчою службою, щодо погашення заборгованості державних підприємств та господарських товариств, у статутних фондах яких частка держави становить менше 25%, із виплати заробітної плати, аліментів та відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян, авторської винагороди.

Комітет підтримав законопроект, спрямований на поліпшення ситуації із виплатою заробітної плати, забезпечення своєчасності її одержання працівниками та приведення норм законів "Про оплату праці" та "Про введення мораторію на примусову реалізацію майна" у відповідність до вимог міжнародного законодавства у цій сфері.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также