Компания "Газ Украины" закончила подготовку к зиме

10.11.2003, 14:32

Дочерняя компания "Газ Украины" НАК "Нафтогаз Украины" завершила поэтапную специальную проверку готовности предприятий по газопоставкам и газофикации к работе в осенне-зимний период. (укр.)

Станом на 1 листопада 2003 року обстежено понад 38,5 тис. км. підземних газопроводів, виконано капітальний ремонт та заміну лінійної частини 363 км трубопроводів, що складає 114% від плану. Протягом поточного року проведено капітальний ремонт 2033 газорозподільних пунктів (105%). Всього на підготовку газових господарств до зими ДК "Газ України" спрямовано понад 19 млн. грн.

За рахунок власних коштів підприємств з газопостачання та газифікації введено в дію 37,9 км переважно кільцевих газових мереж. Це дає можливість стабілізувати тиск газу в розподільчих мережах в осінньо-зимовий період і уникнути критичних ситуацій із газопостачанням.

Фахівцями ДК "Газ України" спільно з НАК "Нафтогаз України" та спеціалістами підприємств з газопостачання та газифікації постійно проводяться вибіркові перевірки стану газових господарств. Компанією здійснюється систематичне обстеження газових мереж, газорозподільних пунктів, газових колодязів і засобів електрохімічного захисту газопроводів. Зусиллями ДК "Газ України" в усіх регіонах проведено навчально-тренувальні заняття з набуття професійних навиків з локалізації та ліквідації можливих аварійних ситуацій.

"Компанія повністю підготувалася до опалювального сезону та гарантовано задовольнить платоспроможний попит українських споживачів протягом усієї зими", - відзначив Голова Ради директорів ДК "Газ України" Володимир Якубенко.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також