"Нафтогаз Украины" ввел в эксплуатацию газопровод во Львовской области

27.11.2003, 12:21

НАК "Нафтогаз Украины" ввел в эксплуатацию газопровод среднего давления к районному центру Турка во Львовской области. (укр.)

Газопровід довжиною 46 км та кошторисною вартістю 13.5 млн. гривень, споруджено повністю за кошти "Нафтогазу України" та дочірніх підприємств компанії.

Будівництво газопроводу активізовано на початку 2003 року, хоча роботи розпочато ще 1994 року. Потужність новобудови складає 350 млн. м куб. на рік, що дозволить повністю забезпечити газом не лише м. Турка, але й селища Біличі, Стрілки та Розлуч, що розташовані по трасі газопроводу.

Одночасно з будівництвом газопроводу, дочірніми підприємствами "Нафтогазу України" прокладено понад 6 км газорозподільчих мереж у місті Турка. Газ подано до котельні місцевої школи та перших 245 квартир. Тривають роботи з підключення газопостачання решті споживачів міста. На другому етапі газ буде проведено до прилеглих до газопроводу селищ.

"Газифікуючи нашу країну, "Нафтогаз" не лише реалізує соціальну політику держави, але й працює над розширенням внутрішнього ринку газу. Україна щорічно споживає до 70 мільярдів кубометрів газу та займає за цим показником шосте місце в світі, - зазначив на церемонії відкриття голова правління компанії Юрій Бойко. - Відіграваючи провідну роль на одному з найбільших світових ринків, "Нафтогаз України" зобов'язаний перетворити його на свій головний актив: запоруку фінансової могутності та джерело інвестицій".

У поточному році "Нафтогаз України" збудував та ввів у експлуатацію газопроводи: до селища Янтарне в Автономній Республіці Крим (липень); газопровід відвід від Юліївського родовища до Харкова (липень); газопровід Леніно-Щолкіно (вересень).

Продовжується газифікація населених пунктів Торчинського р-ну Волині, що знаходяться поблизу Локачинського родовища. Триває будівництво газопроводів до Судака (Крим), Білгород-Дністровського (Одеська обл.), та допоміжного газопроводу до Севастополя. Усі об'єкти заплановані до введення в експлуатацію наступного року.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також