Львовская область вышла на шестое место по уровню оплаты за газ

21.11.2003, 11:35

По итогам первого месяца отопительного сезона 2003-2004 годов уровень расчетов предприятий тепловой генерации Львовской области составил 80%, что является шестым показателем среди регионов Украины. (укр.)

Населення області продемонструвало один з найвищих рівнів оплати спожитого природного газу.

У 2003 році населення та бюджетні організації Львівської області спожили 381,3 млн. м3 палива вартістю 60 млн. гривень. Це складає 100% потреб області у природному газі. Станом на 18 листопада ТКЕ Львівщини сплатили 48 млн. гривень. Єдиним теплопостачальним підприємством, розрахунки якого склали менше 50% є КП "Дрогобичтеплоенерго", заборгованість якого за спожитий у 2003 році природний газ складає 1,5 млн. гривень.

В жовтні 2003 року Угоду про перехід в управління дочірнього підприємства "Газ-Тепло" підписало комунальне підприємство "Золочівтеплокомуненерго" рівень розрахунків за газ якого у першому місяці опалювального сезону зріс до 62%. Львівська область також є лідером серед регіонів за кількістю встановлених газових лічильників. Станом на 18 листопада лічильниками вимірювалося 53,7% спожитого палива (в середньому по Україні - 35,7%).

Нормалізація стану розрахунків підприємств теплової генерації Львівщини стала наслідком цілеспрямованого співробітництва ДК "Газ України" із місцевою владою та керівництвом ТКЕ області.

"Досвід Львівської області свідчить про можливість ефективної співпраці постачальників та споживачів газу, - заявив заступник голови Ради директорів ДК "Газ України" Іван Варга. - "За результатами роботи на початку опалювального сезону ми впевнено можемо говорити про позитивні зрушення у регулюванні поставок газу підприємствам теплової генерації".

Найвищий рівень розрахунків за спожитий природний газ серед підприємств теплокомуненерго у 2003 році спостерігається у АР Крим (91%), Одеській (86%), Хмельницькій (81%), Черкаській (81%) і Полтавській областях (81%). Найгіршими платниками ДК "Газ України" є Херсонська (18%), Закарпатська (34%) та Харківська (37%) області.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також