За 10 месяцев года потребители оплатили 87,9% потребленного газа

25.11.2003, 17:23

По состоянию на 1 ноября 2003 года дочерняя компания "Газ Украины", которая входит в состав НАК "Нафтогаз Украины" реализовала потребителям 42,4 млрд. м3 природного газа стоимостью 8,3 млрд. грн. Общий уровень оплаты природного газа за этот период составил 87,9%. (укр.)

ДК "Газ України" спростовує інформацію Міністерства палива та енергетики про стан розрахунків енергогенеруючих компаній, що була оприлюднена на офіційному сайті Мінпаливенерго 24 листопада. Компанія також стурбована спробами міністерства зараховувати заборгованість попередніх періодів в рахунок поточної оплати природного газу для збільшення власних показників. Опубліковані Мінпаливенерго данні щодо розрахунків генерації у жовтні на рівні 109,5% не відповідають дійсності. Енергогенеруючі компанії в жовтні розрахувалися лише на 95,3%.

У зв'язку з погіршенням платіжної дисципліни енергетиків, на початку листопада ДК "Газ України" скоротила поставки газу на теплоелектростанції (ТЕС) на 27% - з 22 до 16 млн. м3 на день. У разі невиконання підприємствами Мінпаливенерго взятих на себе зобов'язань по оплаті природного газу, в листопаді Компанія поставить ТЕС не більше 500-600 млн. м3 палива замість заявлених енергогенеруючими компаніями 892 млн. м3.

"В разі покращення платіжної дисципліни генерації ми поставимо весь заявлений енергетиками обсяг газу, - заявив заступник голови Ради директорів ДК "Газ України" Іван Варга. - Газ України" має можливість забезпечити платоспроможний попит генерації протягом всього опалювального сезону 2003-04 рр".
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також