"Газ Украины" будет снабжать газом предприятия теплокоммунэнергии при условии полной оплаты

13.11.2003, 13:03

ДК "Газ Украины" будет снабжать природным газом предприятия теплокоммунэнергии при условии 100% оплаты текущих поставок топлива и погашения задолженности, которая возникла в 2003 году. (укр.)

В опалювальному сезоні 2003-2004 рр. компанія встановлюватиме підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) подекадні ліміти газу в залежності від рівня їхніх розрахунків за попередню декаду. Виходячи з цього принципу, в першій декаді листопада 2003 року тепловикам поставлено 250 млн. м3 газу. В другій декаді місяця обсяг поставленого газу підприємствам теплової енергетики буде збільшено до 350 млн. м3. Загалом в листопаді поточного року ДК "Газ України" планує поставити ТКЕ 1,2 млрд. м3 природного газу.

Станом на 12 листопада заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий, проте не оплачений у 2003 році природний газ склала 428,9 млн. гривень, а рівень оплати дорівнює 65%. В нинішньому році ця категорія споживачів спожила 7,8 млрд.м3 природного газу загальною вартістю 1,23 млрд. грн. Серед найбільших неплатників - Херсонська, Закарпатська, Донецька та Рівненська області. Заборгованість за газ, спожитий у 2003 році погашатиметься згідно з протоколами, підписаними до початку опалювального сезону під час робочих поїздок керівництва ДК "Газ України" по областях України.

Для більш ефективної роботи в напрямку припинення практики безоплатного споживання газу з боку теплової генерації, цього року було створено дочірнє підприємство "Газ-Тепло", яке взяло в управління близько 50 підприємств теплокомуненерго в різних регіонах України. Умови постачання та оплати природного газу є однаковими для всіх підприємств ТКЕ.

"Наша позиція була і залишається твердою: в повному обсязі газ буде поставлений лише тим підприємствам теплокомуненерго, які будуть чітко розраховуватися за попередні борги та забезпечать 100% оплату поточних поставок газу, - заявив заступник голови ради директорів Іван Варга.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також