"Нафтогаз Украины" расширяет фирменную сеть АЗС

13.11.2003, 12:11

12 ноября в Вышгородском районе Киевской области открыта фирменная автозаправочная станция "Нафтогаз". (укр.)

Партнером у реалізації спільного проекту виступило ТОВ "Авакс", чотири заправки якого вже працюють в роздрібній програмі компанії.

Сучасний дизайн нової АЗС повністю виконаний у корпоративних кольорах НАК "Нафтогазу України". Це вже восьма автозаправна станція, дизайн якої повністю відповідає фірмовому стилю Компанії.

Станом на 12 листопада фірмова мережа АЗС "Нафтогазу України" налічує 89 станцій в 10 регіонах України. Зокрема, в Київській області працює 22 автозаправні станції, Харківській - 37, Полтавській - 7, по 4 АЗС у Сумській та Львівській, та по 3 - у Кіровоградській, Чернівецькій, Житомирській, Волинській та Закарпатській областях.

Оператором фірмової мережі автозаправних станцій НАК "Нафтогаз України" є дочірня компанія "Укргазвидобування". Добудова раніше відсутніх ланок вертикально-інтегрованої структури визначена одним з основних завдань НАК "Нафтогаз України" у 2003 році.

Через мережу фірмових АЗС реалізуються моторні палива виробництва Шебелинського ГПЗ, який є основним виробником нафтопродуктів у структурі Компанії. Завод виробляє неетильовані високооктанові бензини А-92, А-95 та А-98 за технологією та на обладнанні американської компанії UOP і не застосовує в процесі їх виробництва добавки та присадки, що містять свинець.

Шебелинський ГПЗ є єдиним виробником моторних палив в Україні, потужності якого завантажені на 100%. Завод працює виключно на українській сировині. В 2002 році заводом було вироблено 360,163 тис. тонн автомобільних бензинів та 223,061 тис. тонн дизельного пального.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також