"Газ Украины" наказывает должников

15.11.2003, 14:43

ДК "Газ Украины" провела анализ расчетов предприятий теплоэнергетики за первую декаду ноября 2003 года. (укр.)

За результатами аналізу компанія дала доручення про відключення газу підприємствам теплокомуненерго, рівень розрахунків за спожитий газ яких склав менше 50%.

Серед найбільших боржників, яким доручено відключити газ - КП "Макіївка-тепломережа", КП "УЖКГ" м. Славутич, КПТМ "Вишгород-тепломережа", КПТМ "Ірпіньтепломережа", КВП "Краматорська тепломережа" (Донецька обл.), УЖКГ Біличі, ДЖКП ІМЕСГ (Київська обл.), Малинське ОП "Тепломережа" (Житомирська обл.), КП "Калитянський" (Київська обл.), КП Згурівський (Київська обл.) та інші.

"Жорсткі заходи для покращення платіжної дисципліни споживачів застосовуватимуться Компанією до повної нормалізації платежів за газ, - заявив заступник голови Ради директорів ДК "Газ України" Іван Варга. - Незважаючи на шалений опір, який чиниться на місцях, ми обов'язково наведемо порядок на газовому ринку".

З початку 2003 року тепловою генерацією було спожито 7,8 млрд. м3 природного газу вартістю 1,2 млрд. гривень. Поточна заборгованість станом на 12 листопада складає 429 млн. гривень.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також