Новый проект закона урегулирует разногласия между Гражданским Кодексом и некоторыми законами Украины

15.11.2003, 14:43

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам строительства, транспорта, жилищно-коммунального хозяйства и связи рекомендовал парламенту принять за основу с учетом высказанных Комитетом предложений проект закона о внесении изменений и признания такими, которые утратили свое действие, некоторые законодательные акты Украины в связи с принятием Гражданского кодекса Украины. (укр.)

Цей проект закону внесений Кабінетом Міністрів.

Члени Комітету, зокрема пропонують внести зміни до Закону України "Про автомобільний транспорт", що закріплюють права пасажирів, та передбачені у положеннях Цивільного кодексу. З метою забезпечення безпеки перевезень та соціального захисту пасажирів з дітьми, Комітет пропонує внести зміни, згідно з якими "пасажирам дозволяється провозити з собою дітей віком до шести років:

- одну дитину без права зайняття нею окремого місця - безоплатно;

- дітей із зайняттям ними окремих місць - за умови придбання дитячих квитків за пільговою ціною, що не перевищує 50 відсотків ціни квитка для дорослих".

Члени Комітету зазначили, що зазначений законопроект спрямований на врегулювання розбіжностей між окремими положеннями Цивільного кодексу України та іншими законами України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также