Готов к рассмотрению законопроект о военно-техническом сотрудничестве с иностранными государствами

19.11.2003, 11:12

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и образования рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о военно-техническом сотрудничестве с иностранными государствами. (укр.)

Законопроектом передбачається законодавчо закріпити створену систему державного регулювання в сфері військово-технічного співробітництва України з іноземними державами, що є новим напрямком державної політики.

Як зазначив на засіданні Комітету голова підкомітету з питань інтелектуальної власності та інформатизації Михайло Родіонов, "військово-технічне співробітництво - це передусім високі технології. Але, на жаль, жодного слова у зазначеному законопроекті немає про захист інтелектуальної власності". За його словами, в законопроекті відсутні суб'єкти військово-промислового співробітництва, існують тільки розробники і виробники. Він також зауважив, що даний законопроект доцільно приймати після прийняття закону про трансфери - передачу технологій.

Комітет підтримав законопроект, зазначивши, що його прийняття забезпечить зростання науково-технічного та технологічного рівня вітчизняного оборонно-промислового комплексу за рахунок підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності шляхом впровадження механізмів оперативної координації дій органів виконавчої влади та суб'єктів військово-технічного співробітництва, збільшення надходжень коштів до державного бюджету.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также