Разработаны изменения к Кодексу Украины об административных правонарушениях

20.11.2003, 11:08

Комитете Верховной Рады Украины по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности рекомендовал парламента принять за основу в первом чтении проект закона о внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины, внесенные Кабинетом Министров. (укр.)

Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою встановлення адміністративної відповідальності за: порушення правил відкриття та функціонування штемпельно-граверних майстерень; порушення порядку виготовлення, обліку і зберігання печаток та штампів; виготовлення, ввезення, реалізацію і використання само набірних печаток та штампів; порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів.

Документом також передбачається поширити адміністративну відповідальність на власників нарізної вогнепальної мисливської зброї за вчинені ними правопорушення.

Крім того, пропонується внести зміни до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" з метою встановлення ліцензування діяльності, пов'язаної з виробництвом та торгівлею піротехнічними засобами, з відкриттям і функціонуванням стрілецьких тирів, стрільбищ невійськового призначення та мисливських стендів і торгівлі спеціальними засобами, зарядженими речовинами сльозоточивої та дратівливої дії, індивідуального захисту, активної оборони.

Розробники законопроекту вважають, що його прийняття стане одним із шляхів зменшення порушень, які посягають на громадський порядок.

Комітет підтримав законопроект, спрямований на посилення контролю за забезпеченням дотримання правил придбання, зберігання, продажу, передачі, реєстрації, перереєстрації та обліку вогнепальної мисливської зброї, піротехнічних засобів, печаток та штампів, а також правил відкриття штемпельно-граверних підприємств, за відкриттям та функціонуванням стрілецьких тирів, стрільбищ невійськового призначення, мисливських стендів і сприятиме зменшенню негативних тенденцій.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также