Подведены итоги подготовки регионов к отопительному сезону

03.11.2003, 11:44

Под председательством вице-премьер-министра Украины Виталия Гайдука состоялось расширенное совещание по вопросам подготовки регионов к осенне-зимнему отопительному сезону, в котором приняли участие руководители министерств и ведомств, а также областных государственных администраций. (укр.)

В ході наради було детально проаналізовано ситуацію щодо підготовки до опалювального сезону в кожному з регіонів України. Віталій Гайдук зазначив, що протягом 10 місяців нинішнього року Урядом було здійснено серйозну адміністративну та аналітичну роботу з підготовки всього народного господарства до роботи в осінньо-зимовий період. В результаті станом на 15 жовтня нинішнього року рівень готовності склав в цілому по державі 99%. Проте, на думку керівника паливно-енергетичного блоку Уряду, це не та сфера, де можна задовольнитися таким показником, адже, якщо навіть один будинок не опалюється, то вже існує проблема, яку необхідно розв'язувати.

В ході наради зазначалося, що рiвень розрахункiв населення за житлово-комунальнi послуги за дев'ять мiсяцiв становив 98%, що на 900 мільйонів гривень перевищує минулорiчний показник. В більшості областей, зокрема Івано-Франківській, Київській, Кировоградській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, рівень розрахунків населення за отримані комунальні послуги перевищує 100%. Проте в окремих регіонах ситуація залишається складною. У Запорізькій області цей показник складає лише 89%, в Республіці Крим - 87,6%, в Харківській - 91,8%, в Херсонській - 93%, в Севастополі - 94%.

В результаті у ряді населених пунктів досі не розпочато опалення об'єктів житла та соціальної сфери. Це, в свою чергу, призвело до значного додаткового навантаження на енергомережі. Рiвень споживання електроенергiї в перiод максимального навантаження за останню добу збiльшився на 16-28% за рахунок використання електроприладів для обігріву. Віталій Гайдук наголосив, що на сьогодні в Україні немає ніяких об'єктивних підстав для подібної ситуації.

У зв'язку з цим, вiце-прем'єр-міністр дав доручення керівникам міністерств і відомств та головам обласних державних адміністрацій в короткий термін виправити ситуацію щодо стовідсоткового забезпечення населення теплом в осінньо-зимовий період.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також