Разработаны изменения к Закону "Об объединениях граждан"

05.11.2003, 11:25

Комитет по вопросам правовой политики рекомендовал парламенту принять за основу изменения к Закону "Об объединениях граждан". (укр.)

Основною метою законопроекту, за словами одного із авторів законопроекту народного депутата Віталія Хомутинника, "є визначення чіткої процедури легалізації громадських організацій, їх спілок шляхом повідомлення про заснування, її строки, підстави та порядок прийняття легалізуючим органом рішення про відмову".

"Легалізація шляхом повідомлення про заснування є найпростішою формою легалізації. Вона вимагає мінімальної кількості документів для постановки на облік шляхом письмового повідомлення відповідно в Міністерстві юстиції України, місцевих органах державної виконавчої влади, виконавчих комітетах сільських, селищних, міських Рад. У цьому випадку об'єднання не набуває статус юридичної особи", - зазначив В. Хомутинник.

Законопроектом пропонується місячний термін для здійснення легалізації об'єднань громадян шляхом реєстрації та 10 робочих днів - для здійснення легалізації громадських організацій шляхом повідомлення про заснування, а також відповідно 10-денний та 7-денний строки для повідомлення заявника про прийняття легалізуючим органом рішення про легалізацію або рішення про відмову в легалізації.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также