Новый законопроект позволит увеличить расходы на образование

07.11.2003, 11:10

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и образования рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений к Закону Украины "О налогообложении прибыли предприятий" (отностительно оплаты обучения). (укр.)

Проектом пропонується віднести до валових витрат підприємства суми коштів, що добровільно перераховуються вищим та середнім спеціальним навчальним закладам державної та комунальної форм власності за оплату навчання громадян України, в тому числі на оплату проживання в гуртожитку та на виплату стипендії цим громадянам. Відповідно на зазначені суми має бути зменшений оподатковуваний прибуток підприємства, що призведе до зменшення розміру податку на прибуток.

Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого дозволить збільшити витрати на здобуття громадянами освіти. На їхню думку, це призведе до збільшення можливостей здобути освіту малозабезпеченими верствами населення, до загального зростання освітнього рівня населення та покрашення матеріального стану освітніх закладів. Кінцевим наслідком має стати прискорення соціально-економічного розвитку держави та збільшення бюджетних доходів внаслідок зростання ВВП.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также