Разработаны изменения к Закону "О лицензировании отдельных видов хозяйственной деятельности"

10.12.2003, 11:55

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам экономической политики, управления народным хозяйством, собственности и инвестиций рекомендовал парламенту поддержать изменения к статье 9 Закона "О лицензировании отдельных видов хозяйственной деятельности". (укр.)

Ці зміны запропоновані народним депутатом Юрієм Соломатіним.

Законопроектом пропонується доповнити перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, діяльністю з видобутку корисних копалин.

Внесення змін пропонується з метою здійснення державного контролю за охороною та використанням надр, запобіганню втрат мінеральних і природних ресурсів при видобуванні корисних копалин з запасами, які оцінені як промислові, мають загальнодержавне значення та становлять Державний фонд родовищ корисних копалин.

Члени Комітету наголосили, що запропонована законодавча зміна надасть державі можливість вимагати від користувачів надр більш дбайливо ставитися до родовищ корисних копалин з запасами, які оцінені як промислові, мають загальнодержавне значення та становлять Державний фонд родовищ корисних копалин. Це буде вимагати від користувачів надр, які безпосередньо здійснюють господарську діяльність в цій галузі, застосування сучасних прогресивних технічних засобів та технологій при видобуванні корисних копалин, комплексність розробки родовищ, запровадження науково обґрунтованих методів проведення видобувних робіт та подальшу їх модернізацію, що зменшить втрату мінеральної сировини.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також