Готов ко второму чтению законопроект об изменениях к закону "О пенсиях за значительные заслуги перед Украиной"

11.12.2003, 11:46

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендует парламенту поддержать во втором чтении законопроект "О внесении изменений к Закону Украины "О пенсиях за значительные заслуги перед Украиной". (укр.)

Законопроектом пропонується поширити право на отримання пенсії за особливі заслуги перед Україною на осіб, яким до 1 січня 1992 року було встановлено персональні пенсії.

Відповідно до проекту, "Питання про призначення пенсії за особливі заслуги особам, яким до 1 січня 1992 року було встановлено персональні пенсії союзного, республіканського значення, розглядається Комісією за клопотанням посадових осіб..."

Комітет вважає, що законодавчий акт удосконалює структуру чинного Закону і ставить колишніх персональних пенсіонерів в рівні умови з іншими громадянами в питаннях отримання ними пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Станом на 1 січня 1992 р. в Україні було 15 тисяч персональних пенсіонерів союзного, республіканського і місцевого значення. Серед них 97%, або 14550 осіб мали державні нагороди: ордени колишнього СРСР, почесні звання, державні премії, були депутатами Верховної Ради СРСР або УРСР, депутатами 4-х і більше скликань місцевих рад, чемпіонами Олімпійських ігор, Світу і Європи.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також