Разработаны изменения к Закону "О сборе на обязательное государственное пенсионное страхование"

16.12.2003, 11:09

Комитет Верховной Рады Украины по делам пенсионеров, ветеранов и инвалидов рекомендовал парламенту принять за основу проект закона о внесении изменений к Закону Украины "О сборе на обязательное государственное пенсионное страхование" (относительно ставок сбора на табачные изделия). (укр.)

Цей проект закону поданий народним депутатом В. Фіалковським.

Як зазначив автор, законопроект розроблено з метою створення додаткових джерел надходжень до доходної частини Пенсійного фонду України, які нададуть можливість акумуляції коштів для подальшого підвищення розмірів пенсій.

Законопроектом пропонується запровадити додатковий збір до Пенсійного фонду України, платниками якого виступатимуть суб'єкти підприємницької діяльності, які виробляють тютюнові вироби обсягом більш ніж 5 млрд. штук сигарет на рік.

Народний депутат В. Фіалковський, зокрема пропонує встановити ставку збору на обов'язкове державне пенсійне страхування у розмірі 5 гривень за 1000 шт. сигарет без фільтру та 10 гривень за 1000 шт. сигарет з фільтром.

Комітет зазначив, що збільшення розмірів ставок збору запропоноване законопроектом, враховуючи динаміку розвитку тютюнової галузі, не призведе до погіршення її фінансово-економічного стану, а заходи, які приймає уряд, допоможуть звузити контрабанду тютюнових виробів.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також