Подготовлены изменения к Хозяйственному процессуальному кодексу Украины

18.12.2003, 11:32

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам правовой политики рекомендовал парламенту поддержать изменения к Хозяйственному процессуальному кодексу Украины (в отношении затрат на информационно-техническое обеспечение судебного процесса). (укр.)

Цей проект закону внесений народним депутатом Ю. Кармазіним.

Проектом пропонується внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, якими із складу судових витрат, що мають оплачуватись сторонами спору, виключаються витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Відповідно до статті 130 Конституції України держава забезпечує фінансування та належні умови для функціонування судів і діяльності суддів, видатки на утримання яких окремо визначаються у Державному бюджеті України. Тому, зазначив автор, "неприпустимим є введення спеціально для господарських судів окремого податку для фінансування його діяльності в той час, коли фінансування витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, вже включено до державного мита, яким, у визначеному законодавством порядку, оплачуються позовні заяви і заяви про оскарження рішень, ухвал, постанов господарського суду, в тому ж порядку, як і для інших спеціалізованих судів, та судів загальної юрисдикції".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також