Разработаны изменения к Закону "О статусе горных населенных пунктов Украины"

19.12.2003, 11:31

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту поддержать изменения к Закону "О статусе горных населенных пунктов Украины" (относительно льгот гражданам). (укр.)

Цей законопроект запропонован народним депутатом М. Сятинею.

Проектом передбачено запровадження деяких заходів державної політики, пов'язаних з освітою щодо молодих громадян, які мають статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, на навчання до державних вищих закладів освіти, професійно-технічних закладів освіти та на курси для професійного навчання поза конкурсом.

Ті молоді громадяни, відповідно до проекту, які не мають житла, в обов'язковому порядку забезпечуються гуртожитком на час навчання і гарантованою виплатою підвищеної на 50 процентів стипендії, незалежно від місця навчання на території України.

Особи, які закінчили середні загальноосвітні школи та професійно-технічні заклади освіти з відзнакою (відмінними оцінками), приймаються без екзаменів до державних вищих закладів освіти за результатами співбесіди. Передбачено також, що такі особи навчаються в цих закладах за рахунок держави.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також