Согласована схема финансирования проекта строительства газопровода Новопсков-Ужгород

24.12.2003, 11:04

23 декабря в Киеве прошло cобрание участников ООО "Международный консорциум по управлению и развитию газотранспортной системы Украины". (укр.)

У роботі зборів взяли участь заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Рязанов, перший заступник міністра палива та енергетики України, голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко, представники міністерств та відомств України і Російської Федерації, представники ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", офіційні особи.

На зборах розглянуто техніко-економічне обґрунтування будівництва нового газопроводу Новопсков-Ужгород і прийнято рішення продовжити роботи по ТЕО і його експертизі з тим, щоб до 1 березня 2004 року надати матеріали для прийняття інвестиційного рішення і формування технічного завдання на проектну документацію.

Обговорена і заздалегідь узгоджена схема фінансування проекту будівництва газопроводу Новопсков-Ужгород; обговорені критерії для прийняття остаточного інвестиційного рішення по будівництву цієї системи.

Дирекції ТОВ "Міжнародний консорціум" доручено закінчити узгодження проектів документів про гарантії завантаження нового газопроводу, а також проекту Угоди про взаємодію НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" на інвестиційній фазі проекту.

Розглянуто матеріали про правове регулювання концесії в Україні і прийнято рішення запросити до участі в розробці концесійної моделі функціонування консорціуму фахівців відповідних міністерств та відомств України.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також