Создана рабочая группа для изучения вопроса о повышении цен на газ

26.12.2003, 18:24

Решение о новых тарифах на газ будет принято после выводов созданной рабочей группы. (укр.)

26 грудня 2003 року спільна колегія Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерства палива та енергетики України за участю Міністерства фінансів України та Національної комісії регулювання електроенергетики розглянула питання обґрунтованості намірів НАК "Нафтогаз України" про підвищення з 1 січня 2004 року ціни на природний газ.

Учасники засідання зазначили, що інформація надана НАК "Нафтогаз України" є недостатньою і не може бути обґрунтуванням для прийняття рішення щодо введення нових тарифів на природний газ та вирішили створити робочу групу, яка продовжить вивчення питання та підготує відповідні рекомендації.

НАК "Нафтогаз України" запропонував підвищити поетапно ціни на газ для всіх категорій споживачів, включаючи населення та комунальні підприємства. Мотивом названо збільшення собівартості природного газу, необхідність виконання зовнішньо-економічних контрактів. Ще однією причиною названо те, що внаслідок збільшення податкового тиску на компанію та дії інших чинників, доходність НАКу падає.

Керівництву НАК "Нафтогаз України" було доручено терміново підготувати та надати Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфіну та Національній комісії регулювання електроенергетики промфінплан, а також розрахунки щодо соціальних та макроекономічних наслідків підвищення тарифів на газ, детальний фінансовий баланс по групах споживачів, інвестиційні програми в Україні та за кордоном, розрахунки щодо динаміки втрат при транспортуванні та реалізації газу на внутрішньому ринку та на експорт, інші документи.
По материалам пресс-службы Министерства топлива и энергетики Украины.

Читайте також