"Укргазвыдобування" расширяет сеть автозаправок

25.12.2003, 11:43

По состоянию на 24 декабря 2003 года фирменная сеть автозаправочных станций НАК "Нафтогаз Украины", оператором которой является дочерняя компания "Укргазвидобування", насчитывает 105 станций в 10 областях Украины. (укр.)

Збутова політика компанії "Укргазвидобування" визначається логістикою поставок пального, тому першочергову увагу спрямовано на найближчі до Шебелинського ГПЗ регіони: Харківську, Київську та Полтавську області. Сьогодні майже половина автозаправних станцій фірмової мережі працює в пріоритетних для Компанії регіонах (51 АЗС - в Харківській, 23 - в Київській, 7 - в Полтавській області). По 4 станції відкрито у Сумській, Житомирській та Львівській областях, по 3 - у Кіровоградській, Чернівецькій, Волинській та Закарпатській.

В усіх регіонах важливою вимогою до партнерів є технічний стан АЗС та нафтобаз. Керівництво компанії має намір створити в областях операторів, які будуть централізовано забезпечувати всі АЗС в регіоні. В перспективі "Укргазвидобування" планує реалізовувати через роздрібну мережу близько 70% вироблених нафтопродуктів, залишаючи 30% для оптового продажу сільгоспвиробникам та можливості оперативного впливу на ринок пального.

Через мережу фірмових АЗС реалізуються моторні палива виробництва Шебелинського ГПЗ, який є основним виробником нафтопродуктів у структурі Компанії. Завод виробляє неетильовані високооктанові бензини А-92, А-95 та А-98 за технологією та на обладнанні американської компанії UOP і не застосовує в процесі їх виробництва добавки та присадки, що містять свинець.

Шебелинський ГПЗ є єдиним виробником моторних палив в Україні, потужності якого завантажені на 100%. Завод працює виключно на українській сировині.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також

Читайте также