Готов ко второму чтению законопроект "Об оценке земель"

08.12.2003, 11:43

Комитет Верховной Радой Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений рекомендует парламенту принять во втором чтении проект закона "Об оценке земель". (укр.)

Проект, розробка якого передбачена Земельним кодексом України, спрямований на визначення правових засад проведення оцінки земель в Україні. В ньому визначаються види оцінки земель, суб'єкти оціночної діяльності у сфері оцінки земель, їх права та обов'язки, підстави, порядок та умови проведення оцінки земель, встановлюються вимоги щодо документації з оцінки земель та її затвердження тощо.

В проекті розкрито методи нормативної та експертної грошової оцінки земель та земельних ділянок, висвітлено основні положення методів, а також особливості оцінки земель, земельних ділянок сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення.

Правові наслідки прийняття Закону "Про оцінку" полягатимуть насамперед у правовому врегулюванні оцінки земель та земельних ділянок, що різко звузить можливості некваліфікованої або недобросовісної оцінки.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також