Украино-российские учения "Фарватер мира-2003" состоятся в апреле

22.03.2003, 12:34

Замысел и этапы будущего совместного учения подразделений Военно-Морских Сил Вооруженных Сил Украины и Черноморского флота Российской Федерации "Фарватер мира-2003" обсуждали участники рабочей встречи, которая состоялась в Севастополе. (укр.)

У Севастополі у Головному штабі Військово-Морських Сил Збройних Сил України відбулася робоча зустріч представників українського і російського військових флотів щодо підготовки проведення майбутнього спільного навчання "Фарватер миру-2003".

Делегації командувань військових флотів двох країн, що взяли участь у зустрічі, очолювали заступник головнокомандувача Військово-Морських Сил ЗС України з бойової підготовки контр-адмірал Віктор Максимов і начальник управління бойової підготовки Чорноморського флоту Російської Федерації контр-адмірал Олександр Троян.

Під час заходу сторони узгодили задум та етапи майбутніх маневрів, визначили склад сил, що залучатимуться до навчань, а також обговорили питання організації заходів безпеки в районі бойових стрільб та на прилягаючій до нього території тощо.

Тематикою майбутніх маневрів, які заплановано провести наприкінці квітня поточного року, визначено проведення миротворчої операції в районі стихійного лиха. Зокрема, в ході навчань військові моряки двох країн мають виробити єдині погляди на форми і методи проведення миротворчої операції, напрацювати практичні дії об'єднаного штабу та штабів угруповань при плануванні миротворчої операції і управлінні силами тощо.

Проведенню майбутніх маневрів передуватимуть спільні підготовчі командно- штабні тренування корабельних бойових розрахунків на оперативно-тактичному тренажері Чорноморського флоту Російської Федерації.

Як передбачається, у навчанні "Фарватер миру-2003" візьмуть участь до 15 кораблів і суден, до 10 літаків і вертольотів та до 1000 військовослужбовців, зокрема, близько 100 морських піхотинців частин і з'єднань військових флотів України та Росії.

Керівником цьогорічного навчання призначено командувача Чорноморського флоту Російської Федерації віце-адмірала Володимира Масоріна. А першим заступником керівника навчань - начальника штабу-першого заступника Головнокомандувача Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірала Віктора Фоміна.

Подібні маневри українського і російського флотів проводилися вже втричі: у 1997, 1999 та 2001 роках.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також