Украино-итальянские учения "Прикарпатье-2003" пройдут осенью

28.03.2003, 11:14

Основные этапы и сроки проведения будущих совместных украино-итальянских учений "Прикарпатье-2003" обсуждают участники планирующей конференции, которая проходит во Львове. (укр.)

У Львові на базі Військового інституту імені гетьмана Петра Сагайдачного при Національному університеті "Львівська політехніка" проходить головна плануюча конференція двосторонніх українсько-італійських навчань "Прикарпаття-2003".

Роботу конференції очолюють заступник командувача військами Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України з бойової підготовки генерал-лейтенант Володимир Баталюк та начальник штабу танкової бригади "Аріете" підполковник П'єтро Луїджі Монтедуро.

В ході проведення конференції її учасники визначають сили та засоби, що залучатимуться до навчання від країн-учасниць, доопрацьовують інструкції з планування навчання, обговорюють задум маневрів, їх основні етапи та терміни проведення. Також під час перебування в Україні представники італійської військової делегації знайомляться з місцем проведення майбутнього навчання - Яворівським загальновійськовим полігоном Західного оперативного командування, де основну увагу буде приділено організації заходів безпеки при проведенні бойових стрільб у період проведення маневрів.

Крім того, проводиться рекогносцировока військового майданчика аеропорту міста Львів та залізничних станцій Мостиська-1 і Добросин, куди прибуватиме італійська військова техніка.

Конференція триватиє до 28 березня.

Тактичне навчання бригадного рівня з бойовою стрільбою "Прикарпаття-2003", яке має на меті відпрацювання спільних дій аеромобільних підрозділів сухопутних військ збройних сил України та Італії під час проведення миротворчої операції, планується провести у вересні-жовтні 2003 року.

Передбачається, що у навчанні буде задіяно до 1500 українських та італійських військовослужбовців. Зокрема, аеромобільна рота і артилерійська батарея від Збройних Сил України та танкова бригада "Аріете" Збройних Сил Італії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також