Украинские верификаторы работают в Турции

26.03.2003, 11:32

Группа украинских верификаторов проводит в Турции инспекцию объявленных объектов контроля по Договору об обычных вооруженных силах в Европе. (укр.)

Група українських верифікаторів, до складу якої увійшли два болгарських інспектори, прибула до Туреччини, де проводить інспекції оголошених об'єктів контролю за Договором про звичайні збройні сили у Європі (ЗЗСЄ). Її очолює начальник групи реалізації Договору ЗЗСЄ Управління верифікації Генерального штабу ЗС України полковник Олексій Сидоров.

Інспекція триватиме до 28 березня і є першою у 2003 році, що здійснюється українськими верифікаторами на об'єктах контролю держав-учасниць Договору. "Інспекційний" рік за Договором ЗЗСЄ розпочався 17 березня, а пасивна та активна квоти України у цьому році складають по 21 інспекції.

Договором про звичайні збройні сили у Європі передбачено щорічний обмін інформацією між країнами-учасницями про чисельність особового складу, систем озброєння і техніки, а також інспекції територій країн, які підписали цей документ.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також