Руководители учебных заведений должны избираться по демократическим принципам

15.05.2003, 12:01

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам науки и образования рекомендовал парламенту принять за основу правительственный проект Закона о внесении изменений в статью 36 Закона Украины "О местных государственных администрациях", которая касается руководителей учебных заведений, которые назначаются на условиях конкурса. (укр.)

На сьогодні призначення керівників ПТУ та вищих навчальних закладів здійснюється шляхом конкурсного відбору (виборів). Як наголошують автори документа, такі вибори повинні бути проведені на демократичних засадах, без будь-якого погодження кандидатур та впливу на процес виборів (ст. 24 Закону України "Про професійно-технічну освіту" та ст. 39 Закону України "Про вишу освіту"). Погодження кандидатур керівників, які обрані за конкурсом на посади директорів ПТУ, вищих навчальних закладів посадовими особами державних адміністрацій і органів місцевого самоврядування ставить під сумнів доцільність та об'єктивність конкурсного відбору.

Зазначеним проектом пропонується аби кандидатури керівників, які обрані за конкурсом на посади директорів ПТУ, вищих навчальних закладів не проходили процедуру погодження посадовими особами державних адміністрацій і органів місцевого самоврядування.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также