Готов ко второму чтению законопроект о предоставлении иностранцам убежища в Украине

20.05.2003, 11:22

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам прав человека, национальных меньшинств и межнациональных отношений завершил подготовку ко второму чтению проекта закона о предоставлении убежища в Украине иностранцам и лицам без гражданства. (укр.)

Голова Комітету Геннадій Удовенко нагадав, що цей законопроект був прийнятий Верховною Радою України (третього скликання) за основу 29 листопада 2001 року. З метою реалізації конституційних норм щодо забезпечення прав людини та відповідно статті 6.2.2. Реґламенту Верховної Ради України у травні 2002 року вищезгаданий проект закону перереєстрований та за дорученням Першого заступника Голови Верховної Ради України Г. Васильєва від 10.06.2002 року направлений до Комітету на опрацювання та підготовку до другого читання.

Зазначений законопроект визначає порядок і підстави надання притулку, відмови в ньому і його припинення в Україні іноземцям та особам без громадянства. Проект передбачає правові засади щодо захисту принципів демократії, прав і свобод людини, які відповідають цілям та принципам ООН та Ради Європи.

Г. Удовенко запропонував направити для здійснення експертами Ради Європи та Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців експертизи проекту Закону України про надання притулку в Україні іноземцям та особам без громадянства.

Комітет ухвалив звернутися до Міністерства закордонних справ України зробити офіційний переклад законопроекту та надіслати його в установленому порядку Управлінню приватного права Генерального директорату з правових питань Секретаріату Ради Європи та до Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также