Правительственное совещание по вопросам агропромышленного комплекса

11.06.2003, 14:14

10 июня Президент Украины Леонид Кучма провел совещание, которое было посвящено вопросам агропромышленного комплекса. (укр.)

На нараді були присутні: Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, Перший віце-прем'єр, Міністр фінансів України Микола Азаров, Президент Національного банку України Сергій Тигіпко, Віце-прем'єр-міністр України Іван Кириленко, Міністр аграрної політики України Сергій Рижук, Міністр економіки та з питань європейської інтеграції України Валерій Хорошковський.

Під час наради було обговорено актуальні питання нинішньої ситуації в сільському господарстві. Главу держави було поінформовано про реальний стан, що склався на селі, зокрема в десяти регіонах (центр, південь і схід України), які зазнали найбільшої шкоди від морозів та посушливої погоди.

Президент України підтримав напрямки державної допомоги господарствам цих регіонів, зокрема щодо спрямування з держбюджету понад 500 млн. грн. Виділена допомога господарствам на півдні, які мають зрошувані землі, - дотації в розмірі 32 млн. грн. для здешевлення вдвічі існуючих тарифів на електроенергію, дотації на м'ясо великої рогатої худоби та свиней - 150 млн. грн., на посівну - 300 млн. грн.

Л. Кучма наголосив, що він триматиме цей процес під своїм особистим контролем і підкреслив необхідність термінового прийняття відповідних урядових рішень.

Також було обговорено хід виконання Указу Президента України від 19 травня про додаткові заходи щодо стабілізації на ринку зерна.

Л. Кучма зазначив, що в державі на сьогодні є всі ресурси і можливості для забезпечення на високому рівні продовольчої безпеки.

Президент України наголосив на особистій відповідальності регіональних керівників у сільському господарстві за збереження поголів'я худоби, стабільність цін на продукти харчування, організацію і проведення осінньої посівної кампанії.

Було розглянуто питання відстрочки кредитів для сільськогосподарських виробників, які особливо постраждали від природних катаклізмів цього року.

Іншою темою, що обговорювалася на нараді, стало питання взаємодії України з міжнародними фінансовими організаціями.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також