На залоговые операции с зерном правительство выделит 70 млн. грн.

27.06.2003, 11:34

Кабинет Министров Украины утвердил перечень мер по осуществлению залоговых операций с зерном. (укр.)

Постановою Кабінету Міністрів України "Про додаткові заходи із здійснення заставних операцій з зерном" затверджуються Порядок проведення конкурсу на визначення Державного агента із проведення інтервенційних операцій із зерном, Порядок проведення розрахунків із інтервенційних закупок зерна, Порядок використання коштів Державного бюджету України, що спрямовуються на здійснення фінансової підтримки заставних та інтервенційних операцій з зерном, Порядок надання дозволу на реалізацію невитребуваного заставного зерна.

Для фінансового забезпечення заставних та інтервенційних операцій з зерном у 2003 році передбачаються кошти державного бюджету у сумі 70 млн. гривень. Так, 55 млн. гривень спрямовуються на фінансову підтримку інтервенційних операцій шляхом закупівлі зерна до інтервенційного фонду, відшкодування витрат з приймання, зберігання відвантаження та переробки зерна фонду. 15 млн. гривень спрямовуються на фінансову підтримку заставних операцій із зерном шляхом компенсації ставки за кредитами банків, відшкодування витрат із зберігання, приймання, відвантаження та страхування невитребуваного заставного зерна.

Зерно інтервенційного фонду може використовуватися як предмет застави з метою забезпечення банківських кредитів, що залучаються для проведення заставних операцій із зерном.

Ціни, за якими здійснюється зерна до інтервенційного фонду, визначаються Міністерством аграрної політики разом із Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції за погодження з Кабінетом Міністрів.

Зазначеною постановою уряд доручив Мінаграрополітики за триденний термін утворити комісію з конкурсного відбору Державного агента з проведення інтервенційних операцій з зерном.

Мінаграрополітики, згідно документу, за тижневий термін має вжити заходів для організації та проведення конкурсу на визначення Державного агента з проведення інтервенційних операцій з зерном

Постанова сприятиме забезпеченню підтримки вітчизняних товаровиробників, регулюванню ринку зерна, стимулюванню виробництва зерна та подоланню негативних наслідків сезонних і кон'юнктурних коливань цін на зерно.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також